Home DIY voor je interieur Ikea Hack: make-over van het Ikea ladekastje Moppe

Ikea Hack: make-over van het Ikea ladekastje Moppe

door Gemma
ikea moppe ikea diy ikea hack moppe ikea hack ikea hackas diy ikea hacks ikea idea ikea ladekastje houten ladekastje klein ladekastje ladekastje hout smal ladekastje mini ladekastje bureau ladekastje ladekastje klein

Het Ikea kastje Moppe ben je vast wel eens tegen gekomen. Ze worden volgens mij enorm goed verkocht. Ze zijn niet zo groot, je kan er dingetjes in op bergen en hij is echt niet duur. Toch vind ik het uiterlijk van dit Ikea kastje wel wat saai. Ik besloot tot een nieuwe look. Kijk en lees je mee in deze Ikea hack hoe mijn Ikea ladekastje nu staan te shinen?

Houten ladekastje

Hout is een mooi materiaal. Het heeft een warme uitstraling, je kunt het in veel interieurstijlen gebruiken en daarnaast kun je hout makkelijk verven. Dat laatste is vooral aan mij besteed. Als een kastje een make-over nodig heeft of hij ziet er niet zo mooi meer uit, dan doet een likje verf wonderen. En kleine ladekast is een kastje waarin je kleine spullen in op kan bergen, bijvoorbeeld in huis. Maar je kunt een mini ladekast ook gebruiken als een bureau ladekastje. Bijvoorbeeld in je werkkamer. Ideaal voor al je kleine spullen.

Ikea Moppe hack

Ik koos ervoor om dit kastje, wat iedereen wel kent een nieuwe look te geven. Ik vind persoonlijk het Ikea ladekastje een saaie look hebben. Toch wou ik niet meteen gaan verven. Ik koos ervoor om het smalle ladekastje in de olie te zetten. Hierbij krijgt hij een warmere kleur. Toch wou ik graag ook een stoere look. Daarom koos ik voor metalen komgrepen. Helemaal niet moeilijk om te doen. De laatjes draaide ik om. Je ziet dat de achterkant nu bij mij aan de voorkant zit.

Stylingtips ladekastje

Het kastje was al een tijdje af, maar ik wist nog niet echt hoe ik hem wou gebruiken. Ik wist wel dat hij meer decoratief bij ons in huis zou komen te staan, dan dat hij daadwerkelijk gebruikt gaat worden om op te bergen. Omdat ik dol ben op groen, was het een must dat deze ook gebruikt gingen worden. Ik gebruikte het ladekastje met verschillende plantjes, maar ook met een hangend aapje en met een vintage theeblikje en een ouderwetse camera. Ik koos er ook voor om de kleur terracotta ook terug te laten komen. Dit vind ik een bijzonder gave kleur, maar het past ook uitstekend bij groen en geeft een warme sfeer mee. Daarnaast past het uitstekend bij ons eclectisch interieur. Kijk hieronder mee hoe ik het ladekastje decoreerde:

Dit stoere ladekastje past uitstekend in een Scandinavisch interieur of een industrieel interieur, maar ook in een landelijk interieur komt deze tot zijn recht.

ikea moppe ikea diy ikea hack moppe ikea hack ikea hackas diy ikea hacks ikea idea ikea ladekastje houten ladekastje klein ladekastje ladekastje hout smal ladekastje mini ladekastje bureau ladekastje ladekastje kleinikea moppe ikea diy ikea hack moppe ikea hack ikea hackas diy ikea hacks ikea idea ikea ladekastje houten ladekastje klein ladekastje ladekastje hout smal ladekastje mini ladekastje bureau ladekastje ladekastje kleinikea moppe ikea diy ikea hack moppe ikea hack ikea hackas diy ikea hacks ikea idea ikea ladekastje houten ladekastje klein ladekastje ladekastje hout smal ladekastje mini ladekastje bureau ladekastje ladekastje klein

Ga jij ook een Ikea kastje opknappen, of heb je dat al eens gedaan? Laat het me weten in een reactie hieronder…

Veel-liefs-gemma

P.s. wil je weten hoe ik deze Ikea hack deed? Binnenkort deel ik in een blog de foto’s en de beschrijving hoe ik dit houten ladekastje omtoverde tot een stoer ladekastje.

You may also like

10 Reacties

Stylicity maart 27, 2021 - 8:21 pm

Wat een toffe IKEA hack!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma april 15, 2021 - 3:35 pm

Hi!

Wat leuk dat je reageert! Het is ook zeker erg leuk om te doen! Een aanrader…

Groeten,
Gemma

Reply
Felice Veenman april 9, 2021 - 10:08 am

ik vind het echt knap dat je precies de juiste spulletjes en prulletjes bij dat kastje hebt gevonden, op de een of andere manier lukt dat mijn nou nooit

Reply
Gebruiker avatar
Gemma april 15, 2021 - 3:37 pm

Hi Felice,

Wat leuk dat je reageert! Wat grappig om te horen dat jij het zo leuk vindt, ik ben juist erg kritisch en vind ik het juist niet gauw goed :).

Groeten,
Gemma

Reply
Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh april 9, 2021 - 10:45 am

Wauw wat een onwijs leuk idee en wat een mooie foto’s ! Ik ben ook helemaal verliefd op het aapje en de plantjes. Een echte eye catcher zo!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma april 15, 2021 - 3:38 pm

Hi Claire,

Wat leuk dat je reageert! Bedankt voor je complimenten! Ja dat aapje en de planten vind ik ook nog steeds heel erg leuk!

Groeten,
Gemma

Reply
Nienke | Mamameteenwolkje april 9, 2021 - 12:31 pm

Wat ontzettend leuk gedaan! Ik zou er zelf echt nooit op zijn gekomen om dit om te toveren tot zoiets moois.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma april 15, 2021 - 3:32 pm

Hi Nienke,

Leuk dat je reageert! Leuk om te horen dat jij er ook zo enthousiast van wordt!

Groeten,
Gemma

Reply
Kayleigh juli 28, 2021 - 6:19 pm

Hoi , mag ik vragen welke kleur groen je hebt gebruikt ? Echt een mooie fijne kleur !

Reply
Gebruiker avatar
Gemma juli 28, 2021 - 7:21 pm

Hoi! Dat mag zeker . Ik zag idd dat ik dat er niet bij heb gezet. Het is ral-6003.

Veel succes!

Groeten,
Gemma

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.