Home Interieurinspiratie Hoe werkt persoonlijk kleuradvies voor jouw interieur?

Hoe werkt persoonlijk kleuradvies voor jouw interieur?

door Gemma
Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan

Het samenstellen van kleuren voor jouw interieur, wordt door veel mensen ervaren als zeer lastig. Ik help je daarom daar graag bij, en ik laat je vandaag zien hoe dat in zijn werk gaat.

Voordat ik aan de slag kan met de kleuren voor jouw interieur, is het belangrijk dat je een vragenlijst invult. Dit is belangrijk, omdat ik graag willen weten wat jullie kleuruitdaging is, maar ook wat jullie eisen zijn en welke woonstijl jullie o.a. hebben. Ook heb ik een plattegrond nodig van de ruimtes, als foto’s van de ruimtes.

Hoe ziet een kleuradvies eruit?

Om tot een goed advies te komen voor kleuren in jouw interieur, ga ik de volgende stappen volgen:

  • Stap 1: Kleurenkaarten maken
  • Stap 2: Ton-sur-ton kleuren, harmonische kleuren en contrastrijke kleurenpaletten maken
  • Stap 3: Plattegrond met de juiste kleuren voor alle muren
  • Stap 4: Moodboard met kleuren, meubels, verlichting, accessoires en materialen

Persoonlijk kleuradvies

Hieronder zal ik je uitleggen hoe iedere stap eruit ziet, zodat je een beeld krijgt van

Stap 1: Kleurenkaarten maken

In deze eerste stap is het belangrijk dat je een keuze gaat maken voor bepaalde kleuren. Ik heb meer dan 25 foto’s, en daaruit kies je foto’s die jouw qua kleur aanspreken. Je kijkt niet naar het beeld / foto, maar juist naar de kleuren die gebruikt worden. De foto’s die ik je laat zien, zijn geen foto’s die te maken hebben met een interieur. Dit doe ik bewust. Zo ga je niet alvast naar producten uit de foto’s kijken die je mooi vindt. In deze stap is het belangrijk dat je foto’s kiest die jou aanspreken qua kleur. Je kiest er ongeveer 3 uit. Hieronder zie je voorbeelden van kleurenkaarten:

Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan

Met deze drie foto’s ga ik kleurenkaarten voor je maken. Uit deze drie kleurenkaarten kies je jouw favoriet. Deze favoriet neem ik mee naar de volgende stap.

Stap 2: Kleurenpaletten maken

In deze stap komen ook de eisen die jullie hebben, jouw woonstijl maar ook het licht van de ruimtes aan de orde. Hier ga ik rekening mee houden.

Als het gaat om een kleurenpallet, dan heb je drie opties:

  • Ton-sur-ton kleurenpallet
  • Harmonisch kleurenpallet
  • Kleurenpallet met contrast

Hieronder zie je het kleurenpallet wat ik eerder voor een klant gemaakt heb:

Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan

Dit is een kleurenpallet met contrast. Het contrast zit in de oranje / terracotta kleuren. Deze kleur ligt tegenover de kleur groen in de kleurencirkel. Voor de foto die je hebt gekozen in stap 1, maak ik voor alle opties een variant. Vervolgens kies je daaruit één, en deze ga ik dan verder voor je uitwerken. Dit is inclusief kleurcodes en kleurnummers van o.a. Flexa, Histor en / of NCS-codes.

Stap 3: Plattegrond met alle kleuren voor de muren

Met de gekozen kleuren uit stap 2, ga ik jullie plattegrond invullen met de juiste kleuren. Hieronder zie je een plattegrond van een klant. De kleuren staan aangegeven op de plattegrond.

Ik plaats in de plattegrond ook diverse meubels, meubels en accessoires.Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan

Stap 4: Moodboard

Om de kleuren uit de plattegrond nu verder te vertalen in jouw interieur, geef ik je diverse opties voor meubels, verlichting, accessoires en ook materialen. Voor een voorbeeld, zie hieronder:

Ik plaats in de plattegrond ook diverse meubels, meubels en accessoires.

Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan Moodboard met producten voor kleuradvies kleuren combineren kleurenplan interieurplan

Persoonlijk en professioneel kleuradvies

Er zijn drie soorten kleuradvies:

Momenteel is er geen mogelijkheid tot persoonlijk kleuradvies.

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.