Home Interieurinspiratie Hoe krijg je de vloer goed schoon? 5 tips!

Hoe krijg je de vloer goed schoon? 5 tips!

door Gemma
vloer schoon

Er zijn veel verschillende soorten vloeren, zoals tapijt, laminaat, PVC en tegels. Elk type vloer heeft zijn eigen schoonmaaktips. Sommige vloeren kun je nat maken, andere juist niet. Bij sommige vloeren haal je een vlek weg met een simpel doekje, terwijl je bij andere vloeren meer nodig hebt. Dus, hoe kun je het beste je vloeren schoonmaken? Hier zijn vijf tips voor het schoonmaken van elke soort vloer, te beginnen met de stofzuiger. Lees snel verder!

Regelmatig stofzuigen

Wat voor vloer je ook hebt, je moet altijd regelmatig stofzuigen om vuil en stof weg te halen. Je kunt een goede stofzuiger vergelijken om alle losse vuildeeltjes en stof van je vloer te verwijderen. Zand en ander vuil kunnen namelijk krassen veroorzaken op je vloer, omdat ze als schuurmiddelen werken. Of je nu tapijt, laminaat, PVC of tegels hebt, zorg dat je regelmatig stofzuigt om je vloer mooi en ook echt goed te houden voor de lange termijn.

Kies het juiste onderhoudsmiddel

Dan moet je het onderhoudsmiddel gebruiken. Elke soort vloer heeft zijn eigen behoeften. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale glansmiddelen voor laminaatvloeren en verschillende soorten onderhoudsmiddelen voor tegels. Je moet daarom een middel kiezen dat speciaal is gemaakt voor jouw type vloer. Zo kun je niet alleen vuil weghalen, maar ook voorkomen dat er krassen en andere schade ontstaat.

Ga voor een speciale reiniger

Ook kunnen speciale reinigingsmiddelen echt een verschil maken. Sommige vloeren, zoals PVC, kun je prima schoonmaken met water en een sopje. Maar bij andere vloersoorten, zoals laminaat, is het heel belangrijk om speciale reinigers te gebruiken. Deze middelen zijn speciaal gemaakt om vuil en vlekken te verwijderen zonder de vloer te beschadigen. Het is dus zeker de moeite waard om in deze specifieke schoonmaakproducten te investeren.

Gebruik een stoomreiniger

Met een stoomreiniger kun je veel soorten vloeren schoonmaken. Er zijn zelfs speciale stoomreinigers voor tapijtvloeren, terwijl je voor harde vloeren een gewone stoomreiniger kunt gebruiken. Maar wees voorzichtig met het gebruik van een stoomreiniger op houten vloeren. Door het vocht en de warmte kan de was- of olielaag op de lange termijn beschadigd raken. Als je regelmatig een stoomreiniger gebruikt, moet je de houten vloer misschien vaker behandelen met was of olie om hem mooi te houden.

Traditionele tips voor een extra handje

Oude schoonmaaktips kunnen soms nog steeds erg nuttig zijn. Toch moet je dit soort adviezen eerst uitproberen op een onopvallende plek van je vloer. Zo voorkom je dat je per ongeluk schade of vlekken veroorzaakt. PVC- en vinylvloeren zijn over het algemeen vrij sterk, maar houten vloeren kunnen gevoeliger zijn voor bepaalde schoonmaakmiddelen. Wees dus voorzichtig met het gebruik van traditionele schoonmaaktips, vooral op houten vloeren!

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.