Home Interieurinspiratie Geef de slaapkamer een update!

Geef de slaapkamer een update!

door Gemma
slaapkamer

Een woonkamer is een ruimte waar je veel bent en vaak ook wel relaxed. Dat geldt ook voor de slaapkamer, al heb je dat dan niet vaak door. Omdat je meestal slaapt als je in de slaapkamer bent. Over het algemeen wordt de woonkamer wel vaker aangepast. Denk aan het toevoegen van kleur door middel van accessoires of nieuwe meubels. De slaapkamer wordt niet heel vaak vernieuwd of deze krijgt een update. In deze blog geef ik je tips om de slaapkamer een update te geven. Lees je mee in deze blog?

Tip #1: kleuren veranderen

De eerste tip waarmee je meteen een andere look geeft aan je slaapkamer, is door het veranderen van kleuren. Heb je voor een bepaalde kleur gekozen, zoals bijvoorbeeld blauw. Vervang dan deze kleur door één andere kleur. Zorg er wel voor dat je alles in die kleur vervangt. Daarmee creëer je eenheid en balans in de ruimte.

Tip #2: behang in de slaapkamer

Misschien heb je al behang in de slaapkamer gebruikt, maar misschien ook niet. Het is zeker een leuke manier om een ander uiterlijk te geven aan je slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten behang. Populaire soorten behang zijn bloemenbehang en botanisch behang.

Tip #3: een accentmuur verven

Een makkelijke en snelle tip is om één muur in je slaapkamer te voorzien van een accentkleur. Daarvoor hoef je alleen maar één muur te kiezen en een kleur daarvoor uit te kiezen.

Tip #4: nieuw beddengoed

Beddengoed vernieuwen is een makkelijke en dat hoeft niet een al te dure tip te zijn. Ook kun je deze tip goed combineren met bovenstaande tips. Een nieuwe kussenloop, dekbedovertrek en hoeslaken en het lijkt net alsof je een ‘nieuw’ bed hebt. Vaak is het ook wel handig om meer bedtextiel in huis te hebben dan één stuk. Als je het ene in de was doet, kun je het andere gebruiken. En daarmee kun je ook variëren in kleuren en designs.

Er zijn nog veel meer mogelijkheden om de slaapkamer een nieuwe look te geven, maar deze 4 tips kun je snel en simpel toepassen. Veel succes!

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.