Home Interieurinspiratie Een uniek interieur creëren met behulp van accessoires

Een uniek interieur creëren met behulp van accessoires

door Gemma
wandpanelen

Ieder interieur bestaat uit een aantal elementen en dat betekent dat je in veel elementen wat herhaling tegen kunt komen. Hoezo? Nou, veel mensen kiezen namelijk voor een makkelijke basis. Zo zie je bijvoorbeeld eenzelfde vloer, dezelfde soort kleur op de muur en dat het plafond bijna altijd wit is. Wanneer je social media opent om je favoriete kanalen te volgen, dan zie je dat de meeste interieurs ontzettend veel op elkaar lijken en dan is het best nog wel een kunst om zelf wel een interieur te creëren dat uniek is. Daarom is het belangrijk om anders te durven denken dan anderen en gewoon te doen wat jij leuk vindt, denk bijvoorbeeld aan akoestische panelen wand. Deze zijn zowel mooi als functioneel.

Lef in het interieur

Niet iedereen durft zo veel en daardoor eindigen zij vaak met een lege witte muur en een wit plafond, omdat zij te angstig waren om iets meer lef in hun interieur te gooien. Wanneer je van witte muren houdt, is dit natuurlijk geen probleem, maar wanneer je echt iets anders wilt, dan moet je toch wel iets gekker durven doen. Dit kun je doen door andere kleuren te gebruiken of te kiezen voor andere meubels dan anderen, maar een interieur maak je pas echt uniek door het persoonlijk vorm te geven. Je kunt dit terug laten komen in de accessoires die gebruikt worden om het interieur nog wat aan te kleden. Daar is jouw kans om het anders te doen.

wandpanelen

Bijzondere accessoires

Ook zie je dat veel mensen dezelfde accessoires gebruiken, omdat zij deze veelvuldig voorbij zien komen op social media of in tijdschriften, maar daarom is het helemaal niet meer zo moeilijk om het anders te doen dan anderen. Kies bijvoorbeeld eens voor akoestische panelen. Deze zien er stijlvol uit en kun je in verschillende patronen op de muur plaatsen, maar deze zijn ook nog eens super praktisch. De galm wordt meteen uit de ruimte gehaald en door de ruime keuze aan kleuren kun je er een waar kunstwerk van maken. Zo heb jij een uniek wandaccessoire uitgekozen dat ook nog eens voordelig is.

Unieke kunst aan de muur

Er zijn daarnaast nog veel meer ideeën om accessoires te kiezen die je niet vaak voorbij ziet komen en daarbij is het erg belangrijk om gek te durven doen en voor een foto aan de muur bijvoorbeeld niet te kiezen voor de standaard. Door op pad te gaan met een creatieve fotograaf, kun je gave foto’s maken, zodat je mooie foto’s aan de muur hebt van jezelf of andere belangrijke mensen. Op deze manier heb je ook meteen een stukje kunst.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.