Home Interieurinspiratie Een taatsdeur als eye-catcher!

Een taatsdeur als eye-catcher!

door Gemma
Taatsdeur

Nu wij bezig zijn met het inrichten van een nieuw interieur en vooral ook een nieuw huis, kom ik allerlei leuks tegen. Zo af en toe deel ik het leuks wat ik tegen kom in mijn blogs. Net als in ieder ander huis, heb je altijd één of meerdere deuren nodig. Om bijvoorbeeld een ene ruimte af te sluiten van een andere ruimte. Ook in ons nieuwe huis, komen een aantal deuren. In mijn zoektocht naar inspiratie daarvoor kwam ik al vaak een bepaalde soort deur tegen. Dat is een taatsdeur. Deze soort deur wil ik graag met jullie delen vandaag in blog. Lees en kijk je mee in deze blog?

Wat is een taatsdeur?

Bij een taatsdeur ten opzichte van een gewone deur is er één groot voordeel. Je kunt hem twee kanten opdraaien. Dit kan zonder een kozijn. Deze soort deur scharniert aan de onderkant, maar ook aan de bovenkant. Hij valt dus niet in een kozijn, zoals met een gewone deur, maar ik een afgewerkte sparing. Doordat hij niet in een kozijn valt, kun je hem aan beide kanten openen. Dit maakt het een handige soort deur. En daarnaast, maakt het niet uit welke woonstijl jouw voorkeur heeft. Deze soort deur past in (bijna) iedere interieurstijl.

Stalen taatsdeur

Een erg populaire deur momenteel is de zwarte stalen deur. Ook in de taatsdeur zie je de zwarte stalen variant terug. Het voordeel van deze soort deur is, dat je interieur er in een ogenblik een stoere look van krijgt. Vooral als je houdt van een industrieel interieur, kun je dit uitstekend toepassen. Maar ook als je houdt van een eclectische woonstijl, waarbij je meerdere interieurstijlen met elkaar combineert, kun je deze stalen deur gebruiken voor een meer stoerder karakter. Het voordeel van een taatsdeur is, dat deze altijd glas in zich heeft. Hierdoor heb je geen opgesloten, maar juist een open karakter. En tevens kan de deur ook nog extra licht naar binnen laten.

Een taatsdeur kun je bijvoorbeeld kopen bij GewoonGers (de foto’s van hieronder komen daar ook vandaan).

Taatsdeur Taatsdeur Taatsdeur Taatsdeur

Ik vind het persoonlijk wel erg handig dat je hem van beide kanten op kan doen. Wat vindt jij van deze handige deur? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

14 Reacties

Linda schrijft 't op mei 2, 2022 - 1:07 pm

Wat leuk ik houd van deze look, een goede tips voor als we over 2 jaar gaan verhuizen. Ik had nog nooit eerder van een taatsdeur gehoord.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 20, 2022 - 7:50 am

Ja leuk he! Bij ons staat deze deur ook op ons lijstje voor onze nieuwe schuurwoning!

Reply
Nicole Orriëns mei 4, 2022 - 9:15 am

Toen ik voor het eerst hoorde over een taats deur dacht ik dat het een spelfout was ; ) Maar nu ken ik ze wel, en ik vind ze erg leuk.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 20, 2022 - 7:51 am

Haha, ik ken de naam ook nog niet heel lang. Ik vind ze ook leuk.

Reply
Amina mei 4, 2022 - 12:19 pm

Wat een leuke deur. Hij doet me denken aan een landelijke scharnier deur. Die vind ik ook altijd zo mooi. Ik ben benieuwd of je voor deze deur gaat!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 20, 2022 - 7:37 am

Hi Amina,

Bedankt voor je reactie! Het duurt nog even, maar ik denk wel dat we voor deze deur gaan. Alleen niet in de standaard zwarte deur vermoed ik!

Groeten,
Gemma

Reply
Frederique mei 4, 2022 - 6:48 pm

Afhankelijk van de ruimte kan het erg handig zij inderdaad. Het ziet er ook fris en modern uit.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 19, 2022 - 5:10 pm

Dat zeker!

Reply
Linda Meester mei 6, 2022 - 8:07 am

Ik vind taatsdeuren prachtig. Ik vind ze alleen niet passen in ons jaren 30 huis. Wie weet in de toekomst in een ander huis

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 19, 2022 - 5:10 pm

Ook in een jaren 30 huis zou er best één passen. Kies dan niet voor een zwarte, maar juist een warme kleur.

Reply
Krystle mei 6, 2022 - 9:36 pm

Wow, dit vind ik zo ontzettend mooi! Ik ken het wel, maar heb nooit geweten dat het een taatsdeur heet.

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 19, 2022 - 5:08 pm

Ja erg mooi he!

Reply
rachel mei 25, 2022 - 9:05 am

dit is gewoon zo mooi he!! durf het hier alleen niet aan omdat alles nog wel eens tegen elkaar open staat en dicht slaat en ja wij hebben deurstoppers maar ook 2 meiden ….tja vergeten hoor je dan haha

Reply
Gebruiker avatar
Gemma mei 30, 2022 - 11:42 am

Oh ja… Oepsie!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.