Home Interieurboek Een interieurboek over sfeervol inrichten over de kleur groen; wat vind jij ervan?

Een interieurboek over sfeervol inrichten over de kleur groen; wat vind jij ervan?

door Gemma
Interieurboek woonboek interieurboeken woonboeken interieurboek 2019 interieurboek 2020 interieurboek 2021

Zoals jullie weten zou ik het heel gaaf vinden om een interieurboek te schrijven. Toch wil ik geen standaard boek schrijven, en wil ik ook een boek schrijven waar je iets aan hebt en waarbij ik dichtbij mezelf blijf. Wat tevens verdieping geeft op het inrichten van een interieur, er is immers genoeg online wooninspiratie te vinden. Nu kwam ik vandaag tot een idee, en ik wil dit graag met je delen! Lees, kijk en deel je mening met mij…

Authentiek interieur

Wat ik belangrijk vindt bij het inrichten van een interieur is authenticiteit. Je bent authentiek als je trouw blijft aan jouw eigen persoonlijkheid en karakter, ondanks dat je waarschijnlijk wel beïnvloed wordt door externe invloeden, krachten en/of mensen. Authenticiteit is dat je echt blijft, waarmee je een bepaalde eigenheid laat zien waarbij je origineel bent. Blijf daarom dichtbij jezelf! Je begrijpt hiermee vast wel, dat als je authentiek bent, je ook uniek bent. Immers, er is niemand op de wereld zoals als jij. Dus blijf je authentiek, dan ben je uniek.

Authenticiteit wil ik dan ook graag in een boek laten terugkomen. En waarom? Ik vind het belangrijk dat er iets unieks en origineels in een interieur zit, maar dat het ook ware persoonlijkheid en eigenheid uitstraalt. Juist deze elementen maakt een interieur bijzonder.

Blijf dichtbij jezelf & excelleer!

Dichtbij jezelf blijven, dan ben je op je best. Excelleer in jouw sterkste punten in plaats van de zwakke punten te verbeteren. Waar heb ik passie voor? Dit hield ik in mijn achterhoofd bij het bepalen van een onderwerp voor een mogelijk boek. Daarna kom dan wel de stap van het bepalen of er behoefte aan is. Eerst maar eens de ideeën laten komen. Dit is niet de eerste keer dat ik hierover nadenk, dit heb ik al diverse keren gedaan. Ik kwam tot veel leuke ideeën, maar het idee en het “dit-is-het-moment” kwam nog niet. Dus ik bewaarde de ideeën wel, maar deed er verder niet veel mee.

Groen in huis

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, ben ik dol op de kleur groen. Deze loopt als een rode draad door ons interieur. En niet alleen in ons interieur; je ziet hem ook in mijn kledingkast. Jouw kledingkast is meestal ook de weerspiegeling van jouzelf. De kleuren en prints die je daar terugziet komen, komen ook vaak in jouw interieur terug. Bij mij is dat groen, roestbruin maar ook zwart. Daarnaast zie je in de prints veel bloemen voorbij komen. Ook in ons interieur zie je veel bloemen en planten. In het echt, maar ook in vormen en prints. Zoals ik al eerder zei, is groen de rode draad. Ik besloot daarom vandaag het boek moet iets met groen zijn! Het dat gaf me een goed gevoel. Ik dacht: ja, deze richting ga ik op!

Woonboek over sfeervol en authentiek groen interieur

Mijn blog heeft de naam 100% Woongeluk. Mijn doel is om je te helpen bij het inrichten van een sfeervol maar ook authentiek interieur. Dit doel wil ik ook bereiken met mijn woonboek. Toch is een onderwerp als een sfeervol en authentiek interieur zo groot, dat ik daar richting aan wil geven. De richting die ik eraan ga geven, is groen. Kortom, hoe kun je de kleur groen gebruiken om een authentiek en sfeervol interieur in te richten. Daarbij is het erg belangrijk dat het boek verdieping brengt op wat je op internet allemaal aan groene wooninspiratie en tips kunt vinden. Mijn idee is dan ook op het boek de titel te geven:

100% Groen – Het boek die je helpt bij het (her)inrichten van sfeervol en authentiek groen interieur.

Duurzaam interieur

En daarbij heeft groen een dubbele betekenis. Enerzijds verwijst het naar de kleur groen, anderzijds gaat het om duurzaamheid. Niet alleen duurzaam inrichten, maar ook het gebruik van duurzame meubels, verlichting en decoratie. Ook wil ik graag de duurzaamheid in het boek uitstralen door gebruik te maken van duurzaam papier, maar ook dat het boek duurzaam geproduceerd wordt. Daarnaast ga ik niet een boek schrijven met daarin trendgevoelige informatie. De informatie die in het boek staat is duurzaam en tijdloos, en is daardoor lang te gebruiken.

Het boek heeft een (deels) algemene insteek; het adviseert ook bij het inrichten van een interieur of om een inrichting een make-over te geven. Dus ook als je niet van de kleur groen houdt, kun je het boek gebruiken. Dat maakt het boek ook zeker interessant en duurzaam.

Inhoud interieurboek 2021

Ik zit daarbij te denken aan de volgende hoofdstukken:

  • H1: Wat is de kleur groen?
  • H2: Hoe kun je groen combineren met andere kleuren?
  • H3: Stappenplan om met de kleur groen alle ruimtes in huis sfeervol in te richten.
  • H4: Decoreren met groen; zo doe je dat!
  • H5: De groene en botanische woonstijl integreren tot een authentiek en sfeervol interieur.
  • H6: Groene mooie planten in huis.
  • H7: Duurzaam & groen.
  • H8: DIY groen.
  • H9: Groen eye-catchers.
  • H10: Nog meer groene tips voor in huis.

Nu is dit slechts een idee, en ga ik uiteraard dit niet meteen uitvoeren. Wat vind jij van dit idee? En wat vind je van de hoofdstukken van dit boek? Laat het me weten in een reactie hieronder of stuur een e-mail naar gemma@100procentwoongeluk.nl

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.