Home Badkamer Een badkamer verbouwen zonder te slopen: kan dat?

Een badkamer verbouwen zonder te slopen: kan dat?

door Gemma
Badkamer verbouwen

Je hebt net besloten om je badkamer te verbouwen, maar je ziet op tegen al het gedoe van het slopen en opnieuw opbouwen. Gelukkig is er goed nieuws: het is mogelijk om je badkamer te renoveren zonder dat je de hele boel moet slopen. In deze blog bespreek ik drie creatieve manieren om je badkamer te verbouwen zonder dat je de muren, vloeren en het plafond hoeft te slopen. Kijk en lees je mee?

Tip #1: Gebruik nieuwe materialen

Eén van de meest effectieve manieren om je badkamer te vernieuwen zonder te slopen, is door nieuwe materialen te gebruiken. Als je bijvoorbeeld je badkuip of douchebak wilt vervangen, kun je een speciaal product gebruiken dat over de bestaande ondergrond heen wordt aangebracht. Deze coating is bestand tegen water, vlekken en krassen, en geeft je badkamer een frisse uitstraling.

Je kunt ook kiezen voor nieuwe tegels, of een laag tegelverf aanbrengen over de bestaande tegels om ze een nieuwe look te geven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor mozaïektegels, of een opvallend patroon. Dit is een eenvoudige manier om de badkamer op te fleuren zonder al te veel kosten of gedoe.

Tip #2: Upgrade je douche

Als je een regendouche of een andere luxe douche wilt, hoef je niet je hele badkamer te slopen en opnieuw op te bouwen. Je kunt gewoon een nieuwe douche installeren zonder de bestaande tegels of het sanitair te hoeven verwijderen.

Het installeren van een nieuwe douche kan vrij eenvoudig zijn, vooral als je kiest voor een opbouw douche. Deze worden op de muur gemonteerd, in plaats van in de muur geïnstalleerd, waardoor je geen tegels hoeft te verwijderen of nieuwe waterleidingen hoeft aan te leggen.

Tip #3: Verander het kleurenschema

Het veranderen van het kleurenschema van je badkamer kan een groot verschil maken zonder dat je de hele boel hoeft te slopen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een rustgevende kleur zoals blauw of groen om de badkamer een kalmerende uitstraling te geven. Of je kunt juist kiezen voor een opvallende kleur, zoals geel of roze, om de badkamer een speels tintje te geven.

Om het kleurenschema te veranderen, kun je accessoires vervangen zoals handdoeken, douchegordijnen en badmatten. Ook kun je een laag verf aanbrengen op de muren, of nieuwe kastdeurtjes installeren. Zo creëer je een nieuwe uitstraling zonder dat het een groot bouwproject wordt.

Heb je wat aan deze tips gehad? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.