Home Botanisch interieur / Natuurlijk interieur Kleur van de week: olijfgroen! Groene verf inspiratie
olijfgroen-olijfgroen interieur-olijfgroen verf-kleur olijfgroen-woonkamer olijfgroen-olijfgroen woonkamer-olijfgroen kleur-interieur olijfgroen-krijtverf olijfgroen-olijfgroen krijtverf-accessoires olijfgroen-kast olijfgroen

Hoe kun je de kleur groen combineren?

Ik ben dol op de kleur groen en dan vooral met een tintje grijs erdoor heen. De kleur olijfgroen is een mooie donkere groene kleur, welke je doet denken aan een olijf. Deze kleur je uitstekend gebruiken in een industrieel interieur, maar ook in een botanisch industrieel interieur. In een botanisch industrieel interieur is de kleur groen erg belangrijk. Je kunt (veel) planten kopen, maar ook meubels, muren of andere objecten van de groene kleur voorzien. Erg mooi! Maar hoe  kun je deze combineren met anderen kleuren, ik geef je hieronder tips voor deze stoere olijfgroene kleur.

Olijfgroene kleur

Olijfgroen is een mooie en ook frisse kleur, voor bijvoorbeeld een muur. Maar om bijvoorbeeld een houten meubel van zolder te halen en deze in de kleur groen te verven. Dan heb je in een mum van tijd een oud meubel met een nieuwe look! Of wat dacht je van een olijfgroene kast? Super leuk en vooral ook uniek, omdat je het zelf hebt gemaakt.

#Tip 1: De olijfgroene kleur heeft tevens een frisse uitstraling, vooral als je deze combineert met wit. Je kunt deze kleur dus heel goed in een botanisch industrieel interieur gebruiken, maar ook in een Scandinavisch industrieel interieur. Ook een hele lichte kleur kun je combineren met olijfgroen; zoals lichtgrijs.

# Tip 2: Je kunt de kleur olijfgroen ook heel goed combineren met andere groene tinten, maar ook met vele kleuren grijs.

# Tip 3: Olijfgroen en het materiaal hout gaan ook heel goed samen! En daarom kun je deze kleur ook uitstekend combineren met de kleuren van hout. Zoals je hieronder wel ziet; taupe en creme bijvoorbeeld.

# Tip 4: Combineer er lustig op los met diverse kleuren groen. Om je een idee te geven hebben we hieronder je een aantal voorbeelden gegeven.

Forest-Green-groene-krijtverf-krijtverf-aanbrengen-krijtverf-kast-krijtverf-muur-krijtverf-groene-1

vtwonen

# Tip 5: Je kunt de kleur olijfgroen ook heel goed combineren met zwart. Dit geeft een luxe uitstraling!

Olijfgroene muur

De meest populaire manier om een kleur toe te voegen aan een interieur, is door het toevoegen van kleur op de muur. Een olijfgroene muur zou dan het resultaat zijn. Maar hoe ziet dat eruit, dat zie je hieronder:

Olijfgroene accessoires

Een makkelijke manier om de kleur olijfgroen in huis te krijgen, is door het toevoegen van decoratie in die groene kleur. Denk bijvoorbeeld aan olijfgroene sierkussens, waxinelichtjes of o.a. vazen.

Olijfboom in huis

Wil je echt de echte olijfsfeer in huis? Dan is een olijfboom in huis ideaal daarvoor! De olijfboom kan niet alleen buiten staan, maar ook binnen is mogelijk.

Een olijfboom is heel leuk om te combineren met een terracotta bloempot.

Groene verf in huis

Door groene verf is een mogelijkheid om groen in jouw interieur te krijgen. Dit kun je doen door een oud meubel of stoel te verven met verf. Of juist door een wand of meerdere muren te voorzien van groene verf. Je kunt ook krijtverf gebruiken. Krijtverf heeft een matte uitstraling en daardoor past deze soort verf goed in een industrieel interieur, dit geeft een stoer effect.

Laat je inspireren door onderstaande inspiratiefoto’s voor de kleur olijfgroen!

olijfgroen-olijfgroen interieur-olijfgroen verf-kleur olijfgroen-woonkamer olijfgroen-olijfgroen woonkamer-olijfgroen kleur-interieur olijfgroen-krijtverf olijfgroen-olijfgroen krijtverf-accessoires olijfgroen-kast olijfgroen olijfgroen-olijfgroen interieur-olijfgroen verf-kleur olijfgroen-woonkamer olijfgroen-olijfgroen woonkamer-olijfgroen kleur-interieur olijfgroen-krijtverf olijfgroen-olijfgroen krijtverf-accessoires olijfgroen-kast olijfgroen

olijfgroen-olijfgroen interieur-olijfgroen verf-kleur olijfgroen-woonkamer olijfgroen-olijfgroen woonkamer-olijfgroen kleur-interieur olijfgroen-krijtverf olijfgroen-olijfgroen krijtverf-accessoires olijfgroen-kast olijfgroen

Bron: Basiclabel

olijfgroen-olijfgroen interieur-olijfgroen verf-kleur olijfgroen-woonkamer olijfgroen-olijfgroen woonkamer-olijfgroen kleur-interieur olijfgroen-krijtverf olijfgroen-olijfgroen krijtverf-accessoires olijfgroen-kast olijfgroen

Bron: JDL

You may also like

1 Reactie

Maartje mei 15, 2018 - 9:55 am

Het is een stijl die je nog niet heel veel ziet. In mijn huis zou deze stijl echt heel goed passen!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.