Home Tuininspiratie Dit kan je maken van hout in de tuin

Dit kan je maken van hout in de tuin

door Gemma
Hout in de tuin

Ben je op zoek naar nieuwe manieren om jouw tuin van een andere inrichting te voorzien? Jouw tuin is een plek waar je helemaal kunt ontspannen, zolang je hier de juiste voorzieningen voor plaatst. Als je een landelijke en natuurlijke uitstraling wilt geven aan de woning kan je ervoor kiezen om alle onderdelen van hout te maken. En ben je een fanatieke doe-het-zelver? Dan kan je zelf beginnen met bouwen. Maar wat kan je allemaal maken voor jouw tuin? En waar moet je allemaal op letten als je begint met klussen? Deze blog laat zien wat de mogelijkheden van hout in de tuin zijn.

Schuttingen zorgen voor een goede afscheiding

Een van de eerste dingen die je kan realiseren met hout is een goede afscheiding van de buitenruimte. Schuttingen zijn over het algemeen gemaakt van houten planken, welke door middel van palen aan elkaar gemaakt worden. Het is van belang dat je hiervoor eerst bekijkt welk houtsoort je wilt gebruiken. Hoewel alle houtsoorten geschikt zijn om buiten te gebruiken als je de planken van een beschermlaag voorziet, kan het wel een geheel andere uitstraling geven. De schuttingen kan je tevens in iedere gewenste kleur maken. Je kan het tuinhout namelijk in iedere gewenste kleur verven en aanpassen aan de rest van de buitenruimte. De schutting zorgt dan direct voor meer privacy.

Vlonderplanken geven een mooi terras. Ook vlonderplanken kunnen een groot verschil opleveren in jouw tuin. De planken zijn voornamelijk bedoeld om een terras te realiseren. Je kan ervoor kiezen om het terras direct bij de achterdeur te plaatsen, maar ook ergens anders in de tuin. Tevens kan je een keuze maken tussen een overkapping of juist geen overdekt stuk. Er zijn een groot aantal vlonderplanken beschikbaar, waarbij de houtsoorten ook weer verschillen. Je moet hierbij vooral kijken naar de uitstraling die je aan jouw terras wilt geven. Dit is namelijk belangrijk om zoveel mogelijk te genieten van de buitenruimte en ook meer ontspanning te krijgen. Ook let je op de afmetingen, zodat je zeker weet dat alles past bij jouw tuin.

Meubelstukken maken het verschil voor jouw zithoek

Vergeet ook niet om goede meubelstukken te plaatsen in jouw tuin. Een zitruimte creëren geeft jou niet alleen de gelegenheid om voldoende te ontspannen, maar ook om met het gehele gezin of met vrienden samen te komen. Je kan de meubelstukken helemaal zelf maken. Hiervoor kijk je eerst naar de uitstraling die je wilt hebben in de ruimte. Ook moet je goed kijken naar de afmetingen die hiervoor nodig zijn. Als je een goede bouwtekening maakt, kan je gericht kijken naar de materialen die hiervoor nodig zijn. Zo heb je binnen een korte tijd de gewenste meubelstukken gerealiseerd en kan je jouw zithoek helemaal afmaken.

Hoe gebruik jij hout in de tuin? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.