Home Interieurinspiratie De visgraat pvc laminaat: een trendy vloer!

De visgraat pvc laminaat: een trendy vloer!

door Gemma
visgraat vloer pvc laminaat

Bij het inrichten van een huis, maar ook bij het herinrichten van je interieur komt veel kijken. Je moet bepalen welke kleuren je gaat gebruiken in huis. Veel mensen vinden het lastig om kleuren te combineren voor hun interieur. Als hulpmiddel kun je dan heel goed een moodboard maken en een kleurenpalet gebruiken. Dit helpt je om keuzes te maken die passen bij jouw woonstijl(en) en persoonlijke voorkeuren. Na het kiezen van kleuren, komen ook nog de keuzes voor de vloer, raambekleding en ook meubels en accessoires. Er zijn ontzettend veel keuzes te maken, en er zijn ook super veel mogelijkheden. Sommige dingen kun je snel weer veranderen, andere dingen zijn voor de lange termijn. Dit geldt vooral voor de vloer. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de keuze voor een vloer. In deze blogs geef ik je tips en tricks voor het kiezen van een vloer en in het bijzonder van een PVC-vloer en PVC-laminaat. Kijk en lees je mee?

Hoe kies je een vloer voor je interieur?

In de basis heb je 8 soorten vloeren die je kan kiezen. Dit zijn een pvc-vloer, laminaatvloer, houten vloer, tapijt, vinyl, tegels, woonbeton en gietvloer. Belangrijk als je een vloer kiest voor in je huis, is dat je kijkt naar niet alleen de kleur en uitstraling van de vloer. Ook is het van belang om rekening te houden met de functie van de vloer, hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden maar ook de temperatuur van de ruimtes en uiteraard de prijs.

visgraat vloer pvc laminaat

PVC-vloer

Een PVC vloer wordt gemaakt van kunststof en deze bevat diverse lagen van polyvinylchloride. Deze soort vloer is een houtvrije vloer. Deze soort vloer bestaat vaak uit vier lagen. Een toplaag, slijtlaag, hoge kwaliteit folie en een geluidsdichte onderlaag. Toch is een PVC-vloer vaak niet meer eens te onderscheiden van een echte houten vloer. Het voordeel van PVC is dat je makkelijk kan onderhouden, maar dat het ook zeer duurzaam is.

PVC-laminaat

Laminaat is van alle tijden, en wordt nog steeds veel gebruikt. Het is makkelijk te leggen, je kunt het zelf doen. Ook is PVC-laminaat vaak mooi geprijsd. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten PVC-laminaat te vinden. Je kunt denken aan verschillende kleuren, van licht tot aan donker. Ook zijn er diverse houttinten te vinden. De één die je lijkt op eiken en de ander op licht hout. Welke uitstekend past in een modern of Scandinavisch interieur. Ook zijn er vloeren die veel weg hebben van beton. Je vindt zelfs vloeren met verschillende motieven. Er is ontzettend veel keuze.

De visgraat vloer

De visgraat vloer is een vloer die de laatste jaren enorm populair is geworden. Het bijzondere aan deze soort vloer is, dat de planken niet horizontaal of verticaal gelegd worden maar in een v-vorm. Dit wordt ook wel visgraat genoemd. Hieraan heeft de vloer zijn naam te danken. Ook in PVC of in PVC-laminaat zijn er diverse visgraat vloeren te vinden.

visgraat vloer pvc laminaat

Wat vind jij van een visgraat vloer in je interieur? Ik ben benieuwd! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

You may also like

2 Reacties

Bart juni 8, 2023 - 1:51 pm

Ik heb zojuist uw blog gelezen en ik moet zeggen dat het een zeer goede blog is! U hebt inderdaad veel nuttige informatie verstrekt over dit unieke type vloerbedekking. Wij hebben zelf onze visgraat PVC vloer en zijn er zeer tevreden van!

Reply
Gebruiker avatar
Gemma oktober 12, 2023 - 7:30 pm

Mooi! Goed om te horen!

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.