Home Interieurinspiratie De tofste tuintrends van 2023

De tofste tuintrends van 2023

door Gemma
tuintrends 2023

In de afgelopen jaren hebben steeds meer mensen ontdekt hoezeer ze kunnen genieten van hun eigen achtertuin als een favoriete plek om te ontspannen. En het is geen wonder! Vooral als je tuin is omgetoverd tot een waar paradijsje. Benieuwd naar de nieuwste trends voor een stijlvolle tuin in 2023? Hieronder in deze blog heb ik ze voor je op een rijtje gezet!

Cortenstaal

Cortenstaal is een speciaal type staal dat oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt. Het wordt steeds populairder in Nederland. Wat cortenstaal bijzonder maakt, is dat het een roestig uiterlijk heeft. Het wordt vaak gebruikt in kunstwerken, bruggen en hoge gebouwen. Ook voor plantenbakken wordt cortenstaal veel gebruikt. Cortenstaal is een speciaal materiaal dat iets bijzonders heeft: het krijgt na verloop van tijd een roestige kleur, afhankelijk van het weer. In het begin heeft het staal een frisse oranje of rode kleur, maar na een tijdje verandert het naar een lichtbruine of donkerbruine kleur. Deze bruine kleur geeft het materiaal een mooie industriële uitstraling en past goed bij kleuren uit de natuur. Als voorbeeld zijn cortenstaal vogels van metal-animal.com gave accessoires voor in de tuin.

Waterbesparende planten

Vanwege droogte en andere extreme weersomstandigheden is waterbesparing in de tuin tegenwoordig een belangrijk onderwerp geworden en meer dan alleen een tijdelijke trend. Huiseigenaren zijn steeds meer geïnteresseerd in planten die passen bij het klimaat en minder water nodig hebben, maar ze willen niet inleveren op prachtige bloemen, levendige kleuren en weelderig blad. Deze vraag van consumenten heeft invloed op de keuze, testen en beschikbaarheid van planten op de markt. Als je een opvallende tuin wilt creëren zonder je waterrekening te verhogen, kun je overwegen om waterbesparende planten toe te voegen.

Verticaal tuinieren

In 2023 wordt verticaal tuinieren steeds populairder als een nieuwe trend in de wereld van tuinieren. Het is een geweldige oplossing voor mensen die geen grote tuin hebben, zoals huurders of appartementseigenaren. Met verticaal tuinieren kun je groen en planten toevoegen aan zelfs de kleinste ruimtes. Het is niet alleen praktisch, maar het biedt ook privacy tegenover buren en kan dienen als een prachtige achtergrond voor je buitenwerkplek. Of je nu weinig of veel buitenruimte hebt, verticaal tuinieren is een creatieve manier om groen toe te voegen en te genieten van de schoonheid van planten, zelfs als je beperkte ruimte hebt. Er zijn nog veel meer trends die je echt zou moeten volgen in 2023. Maar met deze tips maak jij al een goede start!

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.