Home Interieurinspiratie Een kelim als vloerkleed

Een kelim als vloerkleed

door Gemma
kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer

Een vloerkleed geeft sfeer, warmte en gezelligheid aan je interieur. Vaak wordt een vloerkleed gebruikt in de woonkamer, onder of naast een bank en/of stoelen. Ook wordt een vloerkleed wel gebruikt in de eetkamer, onder de eettafel bijvoorbeeld. Een plek waar een vloerkleed ook vaak kunt tegen komen is de slaapkamer. Binnen de soorten vloerkleden heb je ontelbaar verschillende soorten, maten, vormen en kleuren. Eén speciale wil ik vandaag graag in deze blog uitlichten. Dat is de kelim. De naam is wellicht niet heel bekend, maar misschien heb je er wel eentje liggen in de woonkamer of eetkamer. Ik laat je zien wat een kelim vloerkleed is, en ik vertel je er meer over in deze blog. Kijk en lees je mee?

Wat is een kelim vloerkleed?

Een kelim vloerkleed is meestal van oosterse oorsprong; dat kan zijn uit de landen van de Balkan tot aan Pakistan. De naam Kelim is Turks en is afgeleidt van het Perzische gelim. Dit soort kleed wordt gemaakt volgens een oude tapijtkunst; de Kelim weeftechniek. Het bijzondere aan deze weeftechniek is, dat de patronen van een vloerkleed meestal aan beide kanten van het kleed gelijk zijn. Er is geen verschil tussen de voor- en de achterkant. In dit tapijt zie je vaak geen ingewikkelde of geometrische patronen terug. Het materiaal wat gebruikt wordt is meestal wol en een beetje katoen. De meest gebruikte kleuren voor dit tapijt zijn blauw, groen, rood, roze en ivoor.

Je kunt een kelim kleed gebruiken als vloerkleed, maar het is ook zeker mogelijk om hem te gebruiken als wandkleed. Door moslims worden ze ook wel gebruikt als bidkleedjes. Op kelimtapijten zie je ook vaak symbolen en motieven. Deze hebben een betekenis, ze worden veelal al generaties lang gebruikt. Waarbij de betekenis voortkomt uit traditionele gebruiken en culturen.

Een groot kelim vloerkleed met veel kleuren kan een echte eye-catcher in je interieur zijn!

Hieronder zie je inspiratie voor kelims:

Via deze link vind je meerdere kelims.

Bron foto’s: tapijtenkelim.nl

kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer kelim vloerkleden wat is kelim kelim 200x300 vloerkleed woonkamer groot vloerkleed woonkamer tapijt woonkamer vloerkleed eetkamer vloerkleed slaapkamer

Wat vind jij van dit kelim vloerkleed? Of heb jij er toevallig eentje in huis liggen. Ik ben benieuwd! Laat je het me weten in een reactie hieronder?

Veel-liefs-gemma

Dit is een gesponsord bericht.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.