Home Badkamer De juiste fonteinset kiezen voor jouw toilet of badkamer

De juiste fonteinset kiezen voor jouw toilet of badkamer

door Gemma
Fonteinset

Een stijlvol toilet vereist natuurlijk een mooie fonteinset. Maar er is zoveel te kiezen dat het nog best lastig om de juiste keuze te maken. Waar moet je nou precies op letten wanneer je een fonteinset gaat uitkiezen? In deze blog wil ik je daar graag bij helpen. Ik geef tips en meer informatie over de verschillende mogelijkheden bij het uitzoeken van een mooie fonteinset. Kijk en lees je mee in deze blog?

Wat is een fonteinset?

Een fonteinset bestaat uit een wastafel of kom, kraan, sifon, afvoer en eventuele opbergmogelijkheden. De aansluitmaterialen die nodig zijn voor het monteren van je fonteinset behoren niet tot een fonteinset. Dit zijn materialen zoals een flex-slang of een stopkraan. Voordat je een fonteinset gaat uitkiezen is het goed om wat inspiratie op te doen en te weten wat de mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken op Badkamerplanet voor de laatste trends.

Fonteinset

Wil je opbergruimte in je fonteinset, of niet?

Wanneer de afmetingen van je toilet ruim genoeg zijn kan het erg handig zijn om wat extra opbergruimte te creëren voor onder anderen toiletpapier, persoonlijke verzorging spullen of schone handdoeken. Wanneer dit het geval is dan is het raadzaam om eens te kijken naar een fonteinkast. Zo heb je op je toilet alles binnen handbereik om je gasten de perfecte wc beleving te geven. De meeste fonteinen en kasten worden zwevend tegen de muur geplaatst, zodat je overal eenvoudig kunt schoonmaken en dweilen.

Verschil tussen een fonteinset en een wastafel

Een wastafel is over het algemeen een stuk groter dan een fonteinset. Dit maakt de fonteinset de ideale oplossing wanneer je een kleine toiletruimte hebt. Een wastafel, zoals de naam al zegt, is een tafel met in veel gevallen een kast met opbergruimte eronder. Een fonteinset bestaat slechts uit een stijlvolle waskom op een houder. Hierboven wordt een kraantje gemonteerd. Met een fonteinset kun je dus flink veel ruimte besparen wanneer je een klein toilet hebt.

Fonteinset

Stijlvol design die past bij jouw toilet

Een fonteinset bestaat er in verschillende designs. Zo kun je de stijl kiezen die bij jouw persoonlijkheid past. Ben je verzot op strak design of ga je liever voor een landelijke stijl, het kan allemaal. Ga naar een sanitairzaak en bekijk verschillende modellen, of laat je adviseren door een specialist. Ook is het goed om online vast inspiratie op te doen.

Wat voor soort fontein heb jij in de toilet staan? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.