Home Interieur stylingtips De hangstoelen: het wel en wee…

De hangstoelen: het wel en wee…

door gemmavandervegt

Wat is een hangstoel?

De naam hangstoel zegt het eigenlijk al; de hangstoel is een stoel die hangt. Of het is een stoel waarin je kan hangen. De meeste hangstoelen hangen aan het plafond. Toch is het ook mogelijk om een hangstoel in een standaard neer te zetten. De meeste mensen vinden een hangstoel een mooie stoel, omdat deze een bijzondere sfeer geeft aan je interieur. Toch is een hangstoel ook echt ontworpen om in te relaxen. Je kan er bijvoorbeeld in schommelen, maar ook heel relaxed in zitten of een boek lezen.

Welke soorten hangstoelen zijn er?

Je hebt verschillende soorten hangstoelen, van verschillende soorten materialen, kleuren maar de hangstoel is er ook diverse vormen en groottes. Om te beginnen met de soorten materialen. Je hebt een metalen hangstoel, een rotan hangstoel maar ook een rieten hangstoel of een glazen hangstoel is mogelijk. De kleur van de hangstoel kan ook variëren. De meest gebruikte kleuren voor een hangstoel zijn wit, zwart of houtkleurig. In een Scandinavisch industrieel interieur past een witte hangstoel uitstekend, terwijl in een landelijk industrieel interieur een houten hangstoel bijzonder geschikt is.

Naast materialen en kleuren, kans de hangstoel ook variëren in vormen en groottes. De meeste hangstoelen zijn rond of eivormig. De grootte kan verschillen; van een kleine hangstoel tot een grote hangstoel. Meestal worden de grote hangstoelen buiten gebruikt, omdat daar meer ruimte aanwezig is dan in een woonkamer. Een hangstoel vereist wel enige ruimte. Niet alleen op plaats waar de hangende stoel hangt, maar ook erom heen.

Hangstoel-relaxen-hangstoel-binnen-hangstoel-buiten-hangstoel-standaard-witte-hangstoel-houten-hangstoel-goedkope-hangstoel-1-min

Waar hang je een hangstoel op?

De meest gebruikte plaats waar je een hangstoel kunnen plaatsen, is de woonkamer. Maar ook de eetkamer is een geschikte plaats. Heb je een serre? Dan zou je daar ook een hangstoel kunnen ophangen. Een plaats die niet vaak gebruikt wordt, is de slaapkamer. Als je genoeg ruimte in je slaapkamer hebt, is dit een ideale plaats. Tevens is een hangstoel niet alleen voor binnen, maar je kunt de hangstoel ook buiten ophangen en/of plaatsen.

Hieronder heb ik een aantal inspiratiefoto’s voor je opgezocht, in de beschreven varianten hangstoelen die er zijn. Maar ik heb ook een aantal hangstoelen voor je opgezocht die je kunt kopen.

Hangstoel-relaxen-hangstoel-binnen-hangstoel-buiten-hangstoel-standaard-witte-hangstoel-houten-hangstoel-goedkope-hangstoel-1-min Hangstoel-relaxen-hangstoel-binnen-hangstoel-buiten-hangstoel-standaard-witte-hangstoel-houten-hangstoel-goedkope-hangstoel-1-min Hangstoel-relaxen-hangstoel-binnen-hangstoel-buiten-hangstoel-standaard-witte-hangstoel-houten-hangstoel-goedkope-hangstoel-min Hangstoel-1-klein-over-mij-botanisch-scandinavisch-industrieel-interieur Hangstoel-hangstoelen-hangstoel-rotan-wit-hangstoel-buiten-tuin-1

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.