Home Interieur stylingtips De draadlamp als industriële hanglamp

De draadlamp als industriële hanglamp

door gemmavandervegt
Draadlamp-zwarte-lamp-hanglamp-industriele-lamp-metalen-lamp

Industriële verlichting heeft een robuuste uitstraling, mede doordat deze (meestal) gemaakt zijn van metalen of stalen materiaal. De meest bekende variant van de industriële lamp is toch wel een fabriekslamp. De fabriekslamp is meestal een hanglamp. In deze blog wil ik graag aandacht schenken aan een andere soort industriële hanglamp; de draadlamp. Momenteel zie je in diverse winkels en ook op internet, deze soort hanglamp steeds meer.

Industriële lampen

Industriële lampen zijn meestal gemaakt van staal of metaal. Hierdoor zijn ze erg duurzaam. Ze blijven lang goed. Maar meestal als ze ouder worden, en eventueel gaan roesten, dan worden ze nog mooier omdat ze een doorleefd karakter krijgen. En dit past uitstekend in een stoer en eventueel industrieel interieur.

Fabriekslamp

De meest populaire lamp in een industrieel interieur, is de fabriekslamp. De naam zegt het eigenlijk al. Deze lamp wordt zo genoemd omdat (het net lijkt alsof) deze lamp (meestal door zijn verouderde look en vorm) zo uit de fabriek komt. Vooral uit grote en oude fabrieken zie je de mooiste en meest stoere / oude lampen tevoorschijn komen. Je kunt hem heel goed boven de eettafel gebruiken, maar ook in de keuken boven een kookeiland bijvoorbeeld. Je hebt deze industriële lamp echt, oud en daarmee uniek maar ze worden ook veel nieuw gemaakt. Aan jou de keuze wat je mooier vindt!

Draadlamp

Anders dan de fabriekslamp, is de draadlamp meestal wat kleiner qua vorm. Deze lamp voldoet prima als sfeerverlichting, maar kan ook goed gebruikt worden boven je eettafel. Gebruik je de lamp boven je eettafel, dan heb je er wel meerdere van nodig. Anders creëer je te weinig licht, tevens is de aanblik van één draadlamp wat mager. Ga in dat geval voor minimaal 3 draadlampen. Hang ze bijvoorbeeld op verschillende hoogtes, dat geeft een bijzonder effect.

Draadlamp-zwarte-lamp-hanglamp-industriele-lamp-metalen-lamp

Bron: vtwonen – Lamp € 150,-

Draadlamp-zwarte-lamp-hanglamp-industriele-lamp-metalen-lamp

Bron: vtwonen – Lamp € 115,99

Draadlamp-zwarte-lamp-hanglamp-industriele-lamp-metalen-lamp

Bron: vtwonen – Lamp € 51,95

Heb jij ook een draadlamp in huis hangen? Laat het me weten!

Veel-liefs-gemma

You may also like

1 Reactie

Joyce W. Owens mei 30, 2015 - 2:12 am

U hoeft niet om een professionele decorateur om pro designer stijl krijgen thuis. Probeer niet te hard te evenaren alle andere meubels – een enkele afwerking of kleur is genoeg. Of voor een speelse look, kiezen voor een botsende kleur die knalt! Het is de perfecte conversatie starter voor een zitkamer of woonkamer. Om deze reden dat ik graag ontwerp vloer lamp voor mijn woonkamer of kantoor ruimte. krijgen industriële moderne lamp voor uw huis of kantoor atModerne vloerlamp design Nederland

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.