Home Interieurinspiratie De beste woontrends van 2023

De beste woontrends van 2023

door Gemma
Woontrends 2023

Elk jaar brengt nieuwe trends met zich mee. Misschien ben je wel toe aan een nieuwe, frisse look voor je woning. Het is tenslotte de plek waar alles gebeurt. ‘s Ochtends een kopje koffie terwijl de vogels zelfs nog niet helemaal wakker zijn, ‘s middags de plek waar kinderen onthaald worden na hun schooldag en ‘s avonds de plek waar je na een drukke dag op kantoor eindelijk kunt ontspannen op de bank met een kleedje. Met deze interieurtrends maak jij van je huis echt een thuis.

Inrichten van je woonkamer

Gezelligheid en comfort zijn waarschijnlijk de dingen die je het belangrijkst vindt als het gaat om het inrichten van je woonkamer. Dit is tenslotte het hart van je huis, waar je gasten ontvangt en zelf het meest tot rust komt. Hier breng je tijd door met je gezin nadat je ze een dag niet hebt gezien, door werk en school. Daarom is het fijn om dit een plek te maken waar je urenlang kunt bijpraten en relaxen. Wat dacht je van een bank met vrolijke, kleurrijke kussens waar je helemaal in kunt verdwijnen? Dit jaar zijn felle kleuren dé interieurtrend voor de woonkamer. Ben je niet zo van een uitgesproken stijl? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de basis neutraal te houden, en op sommige plekken een ‘pop of color’ te creëren.

Handige keuken

Natuurlijk wil je dat de keuken comfortabel is en alles heeft wat je nodig hebt. Denk hierbij aan een koffiezetapparaat, een waterkoker en natuurlijk een ruime plek waar je de lekkerste gerechten kunt koken. En het liefst eet en drinkt iedereen zo gezond mogelijk. Tegelijk zouden we graag wat minder last hebben van kalkaanslag. Er is nu een techniek die de gezonde mineralen calcium en magnesium niet uit het water weghaalt en tegelijk wel zorgt dat deze mineralen veel minder aanslaan. Hierdoor gaan apparaten langer mee en heb je minder poetswerk. Zo’n keramische waterontharder heb je helemaal geen werk aan, houdt het water lekker gezond en bespaart flink tijd en ergernis. Een ander voordeel aan zo’n keramische waterontharder, is dat het niet slecht is voor het milieu. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van chemicaliën of zout. Hierdoor is er ook geen afvoer nodig zodat installeren bij iedereen mogelijk is.

Kleurrijke tuin

Houd je wel van wat kleur in je huis en tuin, maar heb je daar niet alle ruimte voor? Ook van een dakterras of in een kleine tuin kun je een gezellige plek maken vol met bloemen en planten. Daarmee heb je niet alleen een leuke plek om met lekker weer te zitten, maar help je ook de natuur. Je zult dan ook merken dat het al snel de favoriete plek wordt van prachtige vlinders. Je planten moeten natuurlijk wel onderhouden worden. Omdat zo’n keramische waterontharder zonder afvoer de gezonde mineralen in het water laat zitten, blijft dit water ook prima voor tuin en vijver. Helemaal voor een moestuin is dit een goede uitkomst, omdat je hiermee ecologisch en natuurlijk bezig bent.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.