Home Interieur stylingtips Beton in de tuin!

Beton in de tuin!

door gemmavandervegt

Het is bijna weer tijd om de tuin in te gaan en deze alvast klaar te maken voor de eerst warme zonnestralen. Ook een tuin kan je een industrieel karakter geven. Een materiaal wat uitstekend daarbij past, is beton. Beton kun je gebruiken voor je plantenbakken, meubelen, bloempotten, terrastegels en nog veel meer. Tevens is beton heel goed te combineren met hout en planten. Gebruik een combinatie van deze materialen, gebruik niet alleen beton in je tuin. Dit geeft een te kil en koud effect. Gelukkig staan er in de tuin altijd planten en bloemen en is er dus (haast) nooit sprake van een te kille betonnen industriële tuin.

Het voordeel van beton is, dat het niet snel warm wordt. Dit is vooral handig op warme en zonnige dagen voor je buitenmeubilair. Daarnaast is beton heel goed te gebruiken voor het zelf maken van meubelen, potten en bakken. Ook kun je betonnen meubilair en potten/bakken kopen in de winkel of online. Je kunt ook kiezen voor betonlook i.p.v. beton. Betonlook lijkt op beton, maar is een stuk lichter van gewicht. Het heeft dezelfde industriële uitstraling.

Wil je een eigen betonlook meubel maken voor in de tuin? Dan kun je een meubel of hout bewerken met betonlook verf (wel altijd i.c.m. primer) en 2-componenten lak. Dan is jouw betonlook meubel beschermt tegen alle weersinvloeden.

Hieronder inspiratie voor het gebruik van beton in een tuin met een industrieel karakter.

Industriele-tuin-industrial-garden-rotan-lounge-strakke-lijnen-industrieel-terras-industrieel-interieur Industriele-tuin-industrial-garden-rotan-lounge-strakke-lijnen-industrieel-terras-industrieel-interieur-9-min Industriele-tuin-industrial-garden-rotan-lounge-strakke-lijnen-industrieel-terras-industrieel-interieur Industriele-tuin-industrial-garden-rotan-lounge-strakke-lijnen-industrieel-terras-industrieel-interieur-10-min

Industriele-tuin-industrial-garden-rotan-lounge-strakke-lijnen-industrieel-terras-industrieel-interieur-5

vtwonen

Industriele-tuin-industrial-garden-rotan-lounge-strakke-lijnen-industrieel-terras-industrieel-interieur

vtwonen.nl

 

You may also like

1 Reactie

Alex de Jong februari 23, 2015 - 10:58 am

Mooie collage, beton kan echt een mooie sfeer geven in je tuin inderdaad, ook al zou je misschien verwachten dat het eerder wat kil aan doet. Vooral het eerste plaatje vind ik erg gaaf omdat wij een wat kleinere tuin hebben, maar deze zou wel erg goed passen.

Reply

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.