Home Industrieel/vintage interieur Black & white in house! Hoe combineer je zwart & wit?

Black & white in house! Hoe combineer je zwart & wit?

door Gemma

De kleuren zwart en wit zijn ideale kleuren om met elkaar te combineren, maar hoe doe je dat nu? In de blog van vandaag zal ik je uitleggen hoe je zwart en wit heel goed kunt combineren. In deze blog focus ik me op de kleuren wit en zwart en dan in het bijzonder meer op zwarte accenten en wit voor het grote geheel. Ik zal daarom vertellen welke zwarte accenten je kan aanbrengen in een wit interieur, voor een zwart/wit interieur. Met als reden dat het interieur dan lekker licht blijft.

Hou je liever van grijs? Klik hier voor grijze inspiratie voor een industrieel interieur.

Scandinavisch industrieel interieur

Een wit interieur met zwarte accenten kom je vaak tegen in een Scandinavisch industrieel interieur. Eén van de kenmerken van een Scandinavisch industrieel interieur is dat deze vaak heel erg licht oogt en/of dat er veel gebruik gemaakt wordt van lichte kleuren. Ik zal je laten zien dat door een wit / licht interieur te voorzien van zwarte accenten, je erg mooie accenten in jouw industriële interieur krijgt. En daarvoor hoef je niet groots uit te pakken; met enkel een aantal zwarte accessoires kun je dit effect al bereiken, maar er zijn nog zoveel meer mogelijkheden om zwart en wit te combineren. Ik geef je een paar optie; je kunt zwart in jouw industriële interieur gebruiken door:

  • Zwarte muur
  • Zwarte vloer
  • Zwarte keuken
  • Zwarte kozijnen of deuren
  • Zwarte kast
  • Zwarte bank of fauteuil
  • Zwarte accessoires

Hout combineren met zwart & wit

Als je de kleuren zwart en wit combineert met hout, krijgt je naast veel kleuren die goed bij elkaar passen maar weinig warmte geven ook warmte en sfeer in je interieur. Dus mijn tip is om altijd hout (op welke manier dan ook) te gebruiken in combinatie met de kleuren wit en zwart.

Hieronder zal ik laten zien met behulp van sfeerfoto’s hoe een zwart/wit industrieel interieur eruit kan zien.

Zwarte muur

Met een zwarte muur geef je een krachtig gebaar naar je interieur! Durf jij het aan? Plaats bijvoorbeeld weer witte wanddecoratie op de muur en je hebt een bijzondere muur.

Zwarte-krijtverf-krijtverf-zwart-krijtverf-muur-krijtverf-aanbrengen-krijtverf-kast Zwarte-krijtverf-krijtverf-zwart-krijtverf-muur-krijtverf-aanbrengen-krijtverf-kast

Zwarte vloer

Ook heel erg gewaagd is een zwarte vloer. Maar je zult hieronder zien, het kan prima!

Zwarte keuken

Ook een zwarte keuken kan een echt statement maken in een licht industrieel interieur.

Betonlook-vloer-betonlook-keuken-industriele-vloer-industriele-keuken

Zwarte kozijnen of deuren

Je kunt ook kiezen voor zwarte kozijnen of deuren. Je zult zien dat dit een verrassend resultaat teweeg kan brengen.

industriele keuken industriele keukens keuken industrieel industrieel keuken keuken industriele look industrieel keukenblok industriele keukenkast industriele look keuken keuken industrieel look keuken industriele stijl industrieel design keuken keukenkast industrieel industriele kastenwand industriele keuken accessoires keuken industrieel landelijk industrieel kookeiland

Bron: Funda

Zwarte kast

Wat dacht je van een zwarte kast op een witte muur? Een mooie zwarte kast verdient een mooie plaats in een industrieel interieur en als je deze tegen een witte muur plaatst, dan weet je zeker dat deze opvalt!

Zwarte-krijtverf-krijtverf-zwart-krijtverf-muur-krijtverf-aanbrengen-krijtverf-kast

Industriële kast - Metalen locker - Metalen kast - Industriële locker - Zwarte locker - Lockerkast zwart - Locker kledingkast- Kast locker - Stoere industriële kast - Industriële metalen kast - Metalen industriële kast - Zwarte lockerkast - Zwarte lockerkast - Locker metaal - Locker industrieel - Zwart metalen kast - Kast industrieel zwart - lockerkast industrieel

Zwarte bank of fauteuil

Hieronder zie je wat een zwarte bank of fauteuil kan doen met je interieur.

Zwart-wit-Scandinavisch-industrieel-interieur-13

vtwonen – € 599,-

Zwarte accessoires

Bij zwarte accessoires kun je denken aan zwarte wanddecoratie of juist één of meerdere zwarte lampen. Je kunt ook denken aan zwarte stoelen (dit zijn dan wel geen accessoires, maar deze wou ik toch even noemen).

Zwarte-krijtverf-krijtverf-zwart-krijtverf-muur-krijtverf-aanbrengen-krijtverf-kast

Zwart-wit-Scandinavisch-industrieel-interieur-3

Basiclabel.nl

Maar er is nog zoveel meer mogelijk met de kleur zwart! De kleur zwart is erg krachtig en is een sterke kleur. Wil je meer inspiratie voor de kleur zwart?

Lees ook: Kleur van de week – Black Velvet

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.