Home Badkamer Badkamer verduurzamen: lees deze 6 tips

Badkamer verduurzamen: lees deze 6 tips

door Gemma
Duurzame-badkamer

Er zijn diverse redenen om je badkamer te verduurzamen. De belangrijkste reden is misschien wel het verkleinen van jouw ecologische voetafdruk. Door duurzame keuzes te maken, draag je een steentje bij aan een beter milieu. Maar wist je dat duurzame badkamers ook een langere levensduur hebben en uiteindelijk voordeliger zijn? Dat is fijn voor de portemonnee! Hieronder vind je een aantal tips om mee aan de slag te gaan en je eigen badkamer te verduurzamen.

Tip 1. Investeer in hoogwaardige kwaliteit

Hoe langer je kunt genieten van het sanitair en de badkamermeubels, hoe duurzamer het is. Investeer daarom in producten van hoogwaardige kwaliteit. Op de lange termijn heb je hier alleen maar profijt van. Het is natuurlijk nóg beter als de elementen daarnaast op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd en goed recyclebaar zijn.

Tip 2. Schaf duurzame LED verlichting aan

Je kunt een oude badkamer gemakkelijk verduurzamen door gloei- of halogeenlampen te vervangen voor LED lampen. Deze moderne vorm van verlichting verbruikt veel minder energie en gaat daarnaast langer mee. In de meeste gevallen kun je LED verlichting vinden met dezelfde fitting als de oude verlichting. Je draait ze dus gewoon in de huidige armatuur. Ga je een nieuwe badkamer ontwerpen? Neem dan LED inbouwspots mee in je ontwerp.

Tip 3. Laat de badkamer professioneel installeren

We raden aan om je badkamer te laten installeren door een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed, veilig en duurzaam resultaat. Verdiep je eens in de badkamer installatie van Baden+ en laat je persoonlijk adviseren over de mogelijkheden.

Tip 4. Kies voor waterbesparende oplossingen

De badkamer is natuurlijk de perfecte plek om water te besparen. Dagelijks wordt er onnodig veel water verbruikt in deze ruimte. Kies voor waterbesparende oplossingen om het verbruik te verminderen. Koop bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop of schaf een bedieningspaneel met waterbesparende spoeltechniek aan voor je toilet. Gewoon wat korter douchen is natuurlijk ook duurzaam!

Tip 5. Verwarm de badkamer efficiënt

Probeer de badkamer zo efficiënt mogelijk te verwarmen. Vloerverwarming is een hele goede optie, maar ook met een elektrische radiator kun je energie besparen. Kijk wat de beste mogelijkheid is voor jouw badkamer.

Tip 6. Controleer het badkamerraam

Om te voorkomen dat de warmte in de winter ontsnapt via de ramen, moet de isolatie goed in orde zijn. Controleer de huidige badkamerramen en ga na hoe goed de isolatiewaarde is. Wellicht kun je de ramen beter laten vervangen voor dubbel of triple isolatieglas.

 

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.