Home Woondecoratie 3x betaalbare decoraties die jouw huis oplichten

3x betaalbare decoraties die jouw huis oplichten

door Gemma
Betaalbare-verlichting-decoratie

We merken steeds meer dat de winter er aan komt. Dit merk je aan van alles. En nu we weer zo dicht tegen het eind van het jaar aan zitten, wordt het ook eerder donker. Juist daarom is het zo gezellig om je huis te versieren met mooie lichtjes. Nu alles helaas duurder wordt, en de inflatie flink oploopt, kunnen de kosten best oplopen als je veel lampjes aan wilt zetten. Toch is het niet nodig om alle lichtjes uit te doen. Er zijn namelijk manieren om wél te genieten van gezellige verlichting, zonder te veel uit te geven. In deze blog lees je hoe je dat doet! Kijk en lees je mee? Ik geef je in deze blog drie handige en praktische tips.

3 tips voor betaalbare verlichting

Hieronder zal ik alle drie tips beschrijven:

Tip #1: schrap de gloei- en halogeenlampen

Je moet erachter zien te komen wat voor soort lampen je in jouw huis hebt. Dus ga eerst op onderzoek uit! Als je momenteel veel gloei- en/of halogeenlampen hebt, kun je veel geld gaan besparen. Dit komt doordat een LED-lamp wel 85% zuiniger is dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. Dat scheelt dus enorm. Hoewel een LED-lamp wel wat duurder is in de aanschaf, heb je het er zo weer uit. Deze lamp is namelijk niet alleen zuiniger, maar gaat ook nog eens tot wel negen keer langer mee. Wil je ook zuiniger gaan leven, maar weet je niet hoe? Kijk bijvoorbeeld eens op de website van de Consumentenbond voor meer tips om geld te besparen.

Betaalbare-verlichting-decoratie

Tip #2: ledlampjes voor sfeerverlichting

Nu je weet dat ledlampen beter zijn, kun je gaan nadenken over welke ledlampen er bij jouw huis en interieur passen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooie LED-wand. Om dit te doen koop je een grote houten plank. Je timmert vervolgens een aantal dikke houtblokken aan de muur. Daarna bevestig je de plank aan deze dikkere houtblokken. Achter dit hout plak je een LED-strip. Dit geeft veel licht in de ruimte. Daarnaast geeft het een leuke en unieke sfeer aan je huis. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het snoer van de LED-strip niet lang genoeg is om het stopcontact te bereiken: verlengsnoeren kunnen je daarmee helpen, vooral in dit soort gevallen.

Betaalbare-verlichting-decoratie

Tip #3: sfeervolle kaarsjes

De laatste tip die ik je willen meegeven is om je huis te decoreren met kaarsjes. Op deze manier haal je voor een klein prijsje veel gezelligheid naar binnen. Kaarsjes zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ze geven ook nog warmte. Dit is ideaal vanwege de hoge gasprijzen. Het leuke is dat je al een mooie kaars hebt voor een paar euro. Dit gaat je heel veel gezelligheid opleveren en ervoor zorgen dat je de gasprijzen zo laag mogelijk houdt. Plaats bijvoorbeeld eens kaarsen en waxinelichtjes bij elkaar in verschillende groottes, diktes en kleuren. Dit geeft bij elkaar een gezellig geheel om naar te kijken. Je ziet ook dat de bloempotkachel, een aantal waxinelichtjes onder een terracotta bloempot, momenteel populair is in huis. Het geeft inderdaad de gezelligheid, maar pas wel op met de fijnstof die er vanaf komt.

Betaalbare-verlichting-decoratie

Betaalbare-verlichting-decoratie

Heb jij ook tips voor betaalbare verlichting? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.