Home Interieurinspiratie 3 tips voor nieuwe vensterbanken

3 tips voor nieuwe vensterbanken

door Gemma

Veel mensen kijken niet of nauwelijks om naar hun vensterbanken. Toch is dit wel handig als je van plan bent je woning van binnen aan te pakken. Wanneer je niets aan de vensterbanken doet, kunnen deze namelijk een doorn in het oog worden. Als je niet weet wat je met de vensterbanken aan moet, ben je hier aan het juiste adres. In deze blog zet ik namelijk 3 tips voor nieuwe vensterbanken op een rijtje.

Tip #1. Geef de vensterbanken een nieuwe kleur

De meeste mensen denken als snel aan vervangen als de huidige vensterbanken niet meer bij het nieuwe interieur passen. Toch hoeft dit niet, want je kunt ze namelijk ook verven. Dit is iets wat je prima zelf kunt doen, al moet je wel nauwkeurig te werk gaan. Heb je een geschikte kleur gevonden? Smeer de verf dan niet direct op de vensterbank, maar maak eerst de ondergrond schoon en vetvrij. De verf blijft namelijk niet goed hechten als je dit vergeet.

Als alle vensterbanken schoon en vetvrij zijn, kun je beginnen met verven. Breng altijd eerst een laag grondverf aan. Deze extra laag zorgt er namelijk voor dat de verf beter aan de vensterbank hecht. Als je dit gedaan hebt, kun je de toplaag aanbrengen. Werk altijd netjes en rustig. Zo voorkom je dat de verf op de vloer en/of muur komt.

Tip #2. Kies voor overzetvensterbanken

Ben je geen voorstander van het schilderen van vensterbanken? Dan zijn overzetvensterbanken misschien een optie. Het grote voordeel van dit soort vensterbanken is dat je niet hoeft te slopen en breken. Je plaatst een overzetvensterbank namelijk over de bestaande vensterbank heen. Hierdoor geef je jouw vensterbanken binnen de kortste keren een nieuwe uitstraling.

Overzetvensterbanken hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Vandaar dat de mogelijkheden op dit gebied ook steeds groter zijn geworden. Zo zijn deze vensterbanken vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en modellen. Ook de kleur van een overzetvensterbank bepaal je grotendeels zelf. Weet je niet goed welke kleur je moet kiezen? Op Heering.eu vraag je maximaal drie gratis kleurmonsters aan. Het kiezen van een kleur wordt zo een stuk makkelijker, want je kunt de overzetvensterbank met eigen ogen aanschouwen.

Tip #3. Vervang oude vensterbanken

Als je niet tevreden bent met je vensterbanken, kun je ze ook helemaal vervangen. Het begint allemaal met het verwijderen van de oude vensterbanken. Deze moet je eruit breken of slopen. Ga voorzichtig te werk, want je wilt de muur niet beschadigen. Als de oude vensterbanken verwijderd zijn, kan het plaatsen van de nieuwe beginnen. Kies je voor kunststof, hout of mdf vensterbanken? Zaag ze dan eerst op maat. Vervolgens bevestig je ze op de ondergrond. Dit kun je doen door ze te verlijmen op de muur of wand. Steekt de vensterbank ver uit? Ondersteun deze dan met beugels.

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.