Home Basis tips interieur 3 tips bij het laten storten van een nieuwe vloer

3 tips bij het laten storten van een nieuwe vloer

door Gemma
Vloer storten

Wil je een nieuwe vloer laten storten? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kun je verantwoord en met aandacht voor besparing te werk gaan. Ook heb ik tips om je vloer wat extra stijl te geven. Kijk en lees je mee in deze blog?

Let op het keurmerk

Wil je een betonvloer laten storten? Dan is het goed om op te letten op het keurmerk Milieukeur. Dit keurmerk checkt hoeveel grind er in het beton zit. Grind is namelijk heel belastend voor het milieu. Helaas is het een component dat onmisbaar is om gemengd beton te maken. Bij de afgraving van grind wordt het landschap aangetast. Soms wordt grind zelfs op zee gewonnen. Dat is een bedreiging voor de dieren die in de zee leven. Met het Milieukeur keurmerk weet je zeker dat het materiaal niet al te schadelijk is voor het milieu. Op die manier kun je verantwoord een betonvloer laten storten. Want de aarde is van ons allemaal, en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om er zorg voor te dragen. Groen denken, en groen doen, dus.

Houd rekening met de isolatie

Wanneer je een bedrijf de opdracht gaat geven om een (beton)vloer te laten storten, is het een goed idee om ook meteen te kijken naar de isolatie van de vloer. Veel vloeren zijn namelijk direct te isoleren. Informeer alvast naar de mogelijkheden om dit te combineren. Voor de isolatie van een vloer kan de vakman verschillende materialen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan isolatiefolie, steenwol of glaswol. Minerale wol is gemakkelijk aan te brengen en zorgt ook voor een uitstekende isolatiewaarde. Zo blijft de vloer lekker warm op blote voeden, en nog belangrijker: je bespaart een hoop energie. De extra kosten van het isoleren zit vaak bij de kosten van de cementdekvloer in, en verdien je dus zo weer terug.

Even wachten met verven

Een smeervloer is gewoon te verven, maar je kunt niet direct na het storten van de vloer beginnen met het inkleuren van de vloer. De rollers en kwasten moeten nog even opgeborgen blijven, want een nieuwe vloer moet ongeveer zes tot acht weken drogen. Pas daarna zal de vloer goed droog zijn en kun je beginnen met verven. Dit doe je door als eerst een ontvetter te gebruiken. Daarna kun je de vloer elke kleur geven die je wilt. Het verven van een betonvloer is geen ingewikkelde klus, maar je moet goed weten wanneer de vloer droog is. Het is beter om wat langer te wachten en er zeker van te zijn dat de vloer echt goed droog is, dan het risico te lopen de vloer te beschadigen omdat deze nog nat is.

Zou jij het aandurven om jouw eigen vloer te storten? Laat je het me weten in een reactie hieronder? Ik ben benieuwd!

Veel-liefs-gemma

You may also like

Wil je graag een reactie achterlaten? Dat kan hier...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.